جمعه ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
لزوم رفع موانع فراروی صادرات فرش ایرانی

حوزه/ نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت رفع موانع فراروی صادرات هر چه بهتر و گسترده تر فرش ایرانی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اراک، سید محمد جمالیان در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره فرش روستای جیریا با اشاره به اهمیت بحث تولید و صادرات فرش ایرانی ابراز داشت: واقعیت آن است که درآمد ارزی ۴۰ میلیون دلاری از محل فروش قالی و فرش، ناچیز است و لذا باید برای افزایش آن، هنر قالیبافی را احیا کرد.

وی همچنین با تاکید بر رفع موانع صادرات فرش ایران گفت: برای تحقق درآمد ارزی از محل فروش، باید موانع صادراتی رفع شود و متأسفانه در چند سال اخیر، جای فرش ایران در نمایشگاه فرش آلمان خالی بوده و باید این فرصت مجدد از سر گرفته شود.

وی اضافه کرد: بیشتر خریداران فرش ایرانی، اروپایی و آمریکایی هستند که در این راستا باید جذابیت ایجاد کرد و رنگ‌های فرش متناسب با سلیقه مصرف کننده باشد تا توان رقابت افزایش یابد.

نادرقلی ابراهیمی دیگر نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان داشت: فرهنگ ایران اسلامی وابسته به هنر است و هنر در دست مردان و زنان منطقه جیریا است به گونه‌ای که از چهار هزار نفر جمعیت این منطقه، ۲ هزار نفر بافنده فرش هستند.

وی افزود: با توجه به توانمندی استان مرکزی در حوزه فرش، وجود ۱۹ هزار بافنده در حالا حاضر در استان مرکزی بسیار ناچیز است و ضروری است موانع توسعه این هنر در استان مرکزی رفع شود و براساس اولویت بندی این تدابیری اندیشیده شود.

ابراهیمی گفت: مشکلات موجود در مسیر توسعه هنر فرش بافی سبب شده جایگاه و ارزشمندی ابن هنر در کشور و استان نادیده گرفته شود.

وی با اشاره به تاریخچه بافت فرش در ایران اظهار داشت: تاریخچه هنر فرش بافی در ایران مربوط به قبل از میلاد مسیح است و زمانی که فرش پاتریک در قطب کشف شد، نقوش هخامنشیان در آن مشهود بود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد موزه فرش و بیمه قالیبافان دستور کار نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد، افزود: براساس اسناد اولین درآمد ارزی ایران از محل فروش، فرش و قالی در تاریخ ثبت شده و در گذشته ۱۰ میلیون نفر در ایران در زنجیره فرش فعال بودند اما اکنون فعالان این صنعت در این هنر بسیار کم شده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha